Saveti

Nešto što moramo znati.

Samo pravilnim održavanjem obuće postižete duži vek trajanja. Ovde ćemo navesti neke savete kako da što bolje sačuvate obuću.
  • Održavanje obuće

    Posle nošenja, u cipele bi bilo dobro staviti plastični ili drveni kalup koji će sprečiti da cipele izgube formu, pogotovo ako su vlažne od znoja ili kiše. Posle nošenja cipela koje su bile izložene vlazi – bilo spolja bilo iznutra, potrebno je ostaviti ih na otvorenom kako bi se prirodnim putem osušile. Možete je napuniti hartijom kako bi sušenje bilo brže. Vlažna obuća se ne sme stavljati na ili uz izvor toplote kako koža na licu i djonu cipele ne bi postala kruta, ispucala i odlepila se. Vlažne cipele i cipele sušene na pogrešan način imaju daleko kraći rok trajanja.

    Takođe je potrebno znati da se kožni đonovi moraju popravljati na vreme, a da kožni gornji deo obuće (kao i cipele od sintetike i tekstila) ne pruža stoprocentnu zaštitu od prodiranja vode. Impregnacija povećava otpornost na vodu, ali jedine cipele koje su zaista otporne na vodu su one od plastike ili gume.

    Mazanje i čišćenje kremom omogućuje dugotrajno nošenje cipela, a imalinske kreme bolje štite cipelu od istant sprejeva i preparata. Kremu je potrebno naneti četkom u tankom sloju, zatim uglančati flanel krpom ili najlon čarapom kako bi se postigao visoki sjaj. Trajnost Vaše obuće pored kvaliteta izrade i materijala od kojih su izrađene zavise i od načina na koji ih održavate. Koristite kašike za obuvanje, posebno kod duboke i poluduboke obuće.

    Još jedan način da postupate dobro i pravilno prema cipelama jeste da ih ne držite sve zajedno u ormanu jedne preko drugih, već da sačuvate kutije za cipele ili bar da kupite torbe za cipele, da se ne bi oštetile.

Obuća prvenstveno treba da bude suva. Način čišćenja zavisi od vrste materijala od kojeg je izrađena.

Brzi saveti

Redovno čišćenje

Obuću treba redovno čistiti, da bi se održale osnovne osobine, a ujedno i produžiti vek trajanja.

Velur koža

Obuću od velur kože se čisti sunđerom ili četkom za čišćenje velura, a potom velur - nabuk sprej.

Znoj

Obuća apsorbije znoj i neprijatne mirise, odmah posle skidanja stavite u njih novinski papir.

Lakirana koža

Za obuću od lakirane kože treba posebna nega. Obuću treba prvo očistiti od prljavštine, pa tek nanositi namensku tečnost za održavanje.

Za veći sjaj

Da bi vaša obuća imala veći sjaj, koristite ženske čarape za nanošenje kreme.

Cipele vas stežu?

Da bi izbegli bolove tokom prvih sati nošenja nove obuće, koristite omekšivač za kožu.

Kožna obuća

Kupujte i nosite kožnu obuću, jer ona omogućava da vaša noga diše i sprečava da se noga znoji.

Trik savet

Regenerator za kosu, a posebno ona jeftnija varijanta, u sebi sadrži vosak pa je zbog toga ovaj proizvod idealan za održavanje i zaštitu kožne obuće.

Kolekcija proleće-leto 2017.

Odlike naših proizvoda su odabir najkvalitetnijih materijala, idealnog kroja i osećaja za lepim.

Novosti

Budite uvek informisani, pratite našu "Novosti" sekciju na sajtu.